søndag, september 23, 2007

Noen innkjøp


Lønn + en tur innom Aktiv Klassisk = pose full av plater som blir med hjem. Sist torsdag dro jeg ned til byen ens ærend for å kjøpe den nye plata med Andsnes og Artemis-kvartetten, der de spiller Schumann- og Brahms-klaverkvintetter (hhv. op. 44, Ess-dur og op. 34, f-moll). Nydelig innspilling! Men det stoppet naturligvis ikke der. Det gjør aldri det. Følgende plater ble også hamstret:
Beethoven-sonater op. 2 nr 1, 2 & 3 + op. 10 nr. 1, 2 & 3 med Alfred Brendel. Det er jo bare fire uker til konserten!Bach-verker for lutt, vol. 1, spilt av Paul O'Dette. Gleder meg allerede til vol. 2. Noen av disse stykkene har jeg spilt selv på gitar, men jeg tror jeg foretrekker å høre Paul...
Schuberts Wanderer-fantasie & Schumanns Fantasie op. 17, spilt av en favoritt: Maurizio Pollini. Denne har jeg tenkt å kjøpe i flere år, men glemmer det hver gang jeg er i en platebutikk. Coveret er så fint - Caspar David Friedrichs "Vandrer i tåkeheimen", som jeg skrev om på eksamen i kunsthistorie for snart ti år siden.
Ravels klaverkonserter spilt av Monique Haas. Ravel-hylla mi mangler av en eller annen grunn denne, så nå fikk jeg i allefall sikret meg den. Sonatinen og noen valser er også med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å, som det frister med flere cder.. Men denne uken er det kammermusikkfestival i Trondheim, og pengene brukes på levende musikk:-) Anbefales!