tirsdag, september 20, 2005

New York september 2005

En liten oppsummering av alle musikk-opplevelser fra høstens New York-tur (det var forøvrig langt fra høst i NYC nå):

*Platebutikker - var på Virgin Music på Times Square og kjøpte tre klassiske plater - pianomusikk av Poulenc, sonater av D. Scarlatti og en Bach-samleplate med morsomt cover. Var også på Tower music i Soho, men kjøpte ingenting der (too overwhelming). På den andre siden av gata var det en interessant alternativ musikk-butikk,
Other Music, som hadde mye norsk mer el mindre alternativ musikk - egen liten hylle for Rune Grammofon, for eksempel. Ellers var jeg innom flere småbutikker, blant annet en i Brooklyn der jeg fant flere ukjente Saint Etienne-plater som jeg av en eller annen grunn ikke kjøpte (nå angrer jeg). Bobby's Happy House i Harlem er en kjent og gammel butikk, men der hadde de nesten ingenting lenger, bare noen få utvalgte soul-plater. Forøvrig er kassetter svært vanlig i New York - folk bruker gode gammeldagse walkman'er.

*Konserter:
-
CMJ Music Marathon - vi var på The Canal Room (en soho-klubb) og hørte Nouvelle Vague, som var både kult og litt scary (Den ene vokalisten var litt vel mye Janis Joplin-aktig). Vi hørte også Karina Zeviani, en brasiliansk dame som blander tradisjonell brasiliansk musikk og calypso-innslag med mer urban electronica. Veldig bra live!
- Bill Frisell / Paul Motian / Joe Lovano på Village Vanguard - akkurat som forventet, kjempefint, passe lang konsert, fine låter. Prøvde å finne ut hva som utgjør Bill Frisells særpreg etter at han nå har lagt bort både volumpedal og delay. Kom fram til at det er veldig mye.. Han spiller kjempefint.
- Madama Butterfly med New York City Opera. Kjempefin oppsetning, vakker og enkel scenografi, unge og dyktige solister. Meget bra opplevelse til tross for dramatisk og grusomt sørgelig slutt.

*Diverse:
- Jazzkvartett i Central Park; fin bakgrunnsmusikk til frokosten
- Coverband på Columbus Avenue (parader og "martna"; hele gata stengt) som spilte "Rikki don't lose that number" (steely dan) og "Everybody wants to rule the world" (tears for fears) meget tro til originalene, herlig!
- Musikk-korps i Harlem, kun observert fra taxi, men de hadde gule og svarte uniformer og hatter med diger hvit dusk på og så knallkule ut!

Ingen kommentarer: