tirsdag, august 28, 2007

Sommerens låter - altså på radioen


Det ble litt P3-lytting i bilen i sommer, og nå når høsten offisielt er her kan man jo alltids oppsummere litt. For det første blir man gal fordi de samme låtene spilles hele tiden. Men denne sommeren var det dog ikke like irriterende låter som for to år siden (Black Eyed Peas' "Don't phunk with my heart", anyone?? Eller "Wonderchild" med Christian Waltz.. øøøøh. Eller "What's in it for me", ajaj, nå får jeg hetta)
Ok.

*Sommerens beste radiohit:
"Your love alone is not enough" med Cardigans-Nina Persson og mine gamle helter Manic Street Preachers. Manics har gjort så mye bra, de har flotte pompøse arrangementer med orkester og fine melodier, og jeg synes Nina passet ganske bra inn akkurat i denne låta.


*Sommerens mest irriterende radiohit:
"Under my um-be-rella, ella, ella, eee - eeee - eeee"

Jeg er heller ikke spesielt begeistret for Green Days' versjon av "Working Class Hero". Men det er sikkert mange låter som er mye verre enn de to jeg her har nevnt. Sikkert noen idoldeltagere som breket et eller annet ubetydelig. Men de har jeg åpenbart ignorert. Postgirobygget-låta har jeg heldigvis ikke hørt.

Kom gjerne med deres bidrag, så oppsummerer vi p3-sommeren 2007.

6 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag håller med glamourbibliotekarens åsikter, och har några egna att lägga till:

En favoritlåt, som dock inte börjar bli hit förrän just nu, är Love Is Gone med David Guetta och en till, vad han nu heter.

En låt som irriterar mig är Markoolios Ingen sommar utan reggae.

En låt som skulle kunna vara irriterande, men som jag tål ganska bra ändå, är Giftig (eller vad den heter) med Mange Schmidt.

Har ni tur (broderfolket) så har ni sluppit de två sistnämnda irritationsmomenten, men här i Sverige har de hörts REJÄLT mycket.

Bokomaten.. sa...

Jag tänkte också direkt på Umbrella med Rianna som årets anti-hit i sommar. har haft den i huvudet av och på av massor av olika anledningar och vid olika tillfällen. Man kommer inte undan!

Årets favvis måste nog bli svenska Säkerts låtar. "Vi kommer att dö samtidigt du och jag" är så glad och fylld av förälskelse att man bara vill hoppa. Tur hon skriver på engelska också så hon kanske får lite spridning.:)

Trude Julie sa...

Tenkte jeg skulle legge igjen en kommentar, sommerlåter har man da meninger om.
Somerns beste: Christina Aquilera med Candyman
Sommerns verste: Postgirobygget med Tidløs (makan til resirkulering av gamle hiter, hmrf)

Anonym sa...

Enig i Candyman! Christina er bra når hun jazzer! Ellers er jeg bitt av Amy Winehouses Rehab (selv om hun kanskje burde dra dit...), Sahara Hotnights Visit to Vienna og faktisk Om du lämnar mig nu med Miss Li og Lars Winnerbäck, selv om jeg egentlig ikke liker han. Miss Li hadde en veldig bra hit tidligere i sommer som jeg har glemt hva het. Til slutt på topplista må jeg ta Tonight I have to leave her med Shout out Louds. En "bubblare" på toppen er faktisk Mika med Grace Kelly. Den funket for meg.
På bunnen kommer grusomme, grusomme Nathalie med en eller annen Idolmann, og Italy vs Helsinki med Peter Jöback (alltid grusomt) og en som heter Laakso eller noe. Visse sier at sangens fullstendig meningslöst dårlige tekst og plagsomme melodi er ironisk, men det hjelper ikke. Jeg får vondt i hele meg! (og de har spilt den MYE). Mange Shmidt og Markoolio utgår alltid, det samme gjör alle forbaskede schlagers som skal henge igjen etter Grand Prix (det er en epidemi i dette landet).

Anonym sa...

Jeg likte Mika veldig godt i sommer, skikkelig gla'låt! Og så syns jeg She's my man groova veldig, sjøl om jeg bare synger tulle-engelsk til den fordi jeg ikke får med meg teksten:-)

Anti-hit i Norge: My boobs are ok. Setter seg fullstendig fast i hodet, til tross for at den er helt forferdelig fæl!

Anonym sa...

Selv har jeg utnevnt norske Katzenjammers "A bar in Amsterdam" som årets sommerlåt, og har iherdig spilt den hver onsdag morgen på radiOrakel fm99,3 i håp om at den blir andres sommerlåt også.
Lene Alexandras musikalske utgydelser derimot, kan du få billig av meg.