torsdag, august 04, 2011

Prince i Oslo Spektrum, 02.08.11


Det ble en overraskende, men vakker start på tirsdagens konsert i Spektrum. Prince trøstet oss. Han åpnet med selveste "Purple Rain", og gjentok "Feel better, feel good, feel wonderful" om og om igjen. En kjempefin versjon, som ble ekstra magisk da confetti i gull og lilla regnet ned over oss. Og dermed var festen og hitparaden i gang!Det er ikke så lett å sette ord på en sånn konsert. Det må oppleves. Prince er personifiseringen av musikk, hans energi og spilleglede smitter over på alle i publikum, og det er akkurat det vi trenger. Vi trenger å danse i to og en halv time til denne funky musikken som han er den ubestridte mester i. (Særlig jeg, som har ligget som et slakt i hagen og lest Donald og bøker den siste uka)

En annen ting med hans forhold til musikk, og kjærligheten til den, er at han gjerne spiller coverlåter. Denne gangen fikk vi flere The Time-låter og en Sheila E-låt (hun var dessverre ikke med i bandet selv), og i tillegg en funkversjon av "Come Together" (Beatles) og Michael Jacksons "Don't stop 'til you get enough". Og kanskje den aller fineste Burt Bacharach-låta - "The look of love", nydelig framført av gitarist/vokalist Andy Allo. Bacharach forfølger meg i sommer, og jeg er lykkelig for det! Tre konserter i Risør med Bacharach-innhold, og en orkesterprøve i Berlin med Royal Philharmonic hvor de også spilte "The look of love". Suverent!Prince var i storform, han danset mye og smilte og snakket til oss, og oppfordret oss til å danse med. Det var lettere å få med seg kommunikasjonen denne gangen, for Spektrum er mye mindre enn Forum og man stod veldig nært scenen.


Jeg ønsker meg alltid låter fra LoveSexy, som kanskje er min yndlingsplate med han - men jammen ble jeg fornøyd da han også denne gangen spilte "If I was your girlfriend" fra "Sign o the times", som kanskje er yndlingslåta mi fra hans katalog. Den funky versjonen som spilles live på konsertene groover enda mer enn plateversjonen, som er litt spinklere.

Det sies at bandet øver inn mer enn 300 låter før hver turné, sånn at de kan spille forskjellige låter hver kveld. Tirsdagens setliste var helt annerledes enn onsdagens. Begge var helt annerledes enn konserten i Forum i fjor (og ekstrakonserten på Amager Bio også), kun noen få låter var like. I Rotterdam spilte han visstnok tre kvelder på rad, uten å gjenta en eneste låt. Dette gjør noe med opplevelsen, det er så gjennomført, så profesjonelt - og gjerne spontant i blant, kan jeg tenke meg - men alt i alt helstøpt. Og det er nettopp helstøpt Prince er som artist. Ikke bare er han en hitmaker av de store, en god vokalist og danser, en funkens forvalter og høye beskytter, men han er også en gitarist i verdensklasse. Som tidligere nevnt minner han meg veldig om Hendrix i sitt spill, men mest av alt minner han om seg selv.


Bandet som sådan er superproffe også. Shelby J har tidligere sunget med D'Angelo og Anthony Hamilton, og har et eget band på si som man gjerne kan lytte til (Black Gypsy). I Prince-sammenheng er hun enestående, hun er født til denne rollen. Det samme med danske Ida Nielsen på bass.
Selveste Maceo Parker!! Funksaksofonisten over alle!

Yeah! (evt. NOOOooo!)

Setliste:


Purple Rain
D.M.S.R.
Pop Life
Musicology
Shhh
Mountains
Everyday People (Sly & The Family Stone cover)
Come Together (The Beatles cover)
The Look Of Love (med Andy Allo)
Crimson And Clover (Tommy James cover)
Take Me With U
Raspberry Beret
Cream
Cool (The Time cover)
Don't Stop 'Til You Get Enough (med Shelby J., Andy Allo)
If I Was Your Girlfriend
Kiss
The Bird (The Time cover)
Jungle Love (The Time cover)
A Love Bizarre (Sheila E. cover)
When Doves Cry
Hot Thing
Sign "O" the Times
Nasty Girl (instrumental)
Darling Nikki (instrumental) (bare noen takter)
I Would Die 4 U
Make You feel My Love (med Shelby J., Andy Allo, Ida Nielsen)
Gold


Jeg gleder meg til neste gang, til Prince-konsert nr. 4. Sånt må man gjøre jevnlig.


(alle bilder: mine)

6 kommentarer:

Jenny B sa...

Det låter som en underbar konsert! Nej, flera underbara konserter med en musikalisk mästare. Tack för den ingående beskrivningen av kvällen! Jag önskar att jag varit där... men bilderna och berättelsen förmedlar stämningen. Ett minne för livet!

Glamoursjefen sa...

Helt enig med deg i at å høre på Prince må man gjøre jevnlig! Selv var jeg tilstede på gårsdagens konsert som også var et fyrverkeri der taket løftet seg.

For oss startet han med "Let's go crazy", og ikke noe passet bedre i disse dager enn åpningsteksten fra den: "Dearly beloved. We're gathered here today about the thing called LIFE..."

Mannen min er på jakt etter en sammenliknende anmeldelse for begge konsertene. Vet du om en musikkblogg som gjør det?

Bach - Beegees sa...

Jenny B: Du må skaffe deg billett neste gang han er i Stockholm! Det er sikkert ikke lenge til, han turnerer jo hele tiden!

Glamoursjefen: Har ikke sett noen, men har ikke lett heller. Jeg kjenner flere som var på begge, og de sammenligner ikke - men tenker på det som del 1 og del 2 av samme konsert. Natta mellom var liksom pause :)

Anonym sa...

Det var en fantastisk konsert!! Følte meg så glad etterpå!! Akkurat hva vi trengte etter alt som har skjedd i Oslo. Det går rykter om at han gikk på scenen igjen etter at lyset var slått på. Gjorde han det eller?

Bach - Beegees sa...

Nei, han gjorde ikke det - han pleier å gjøre det ganske ofte, men altså ikke i Oslo.

Anonym sa...

Jeg var på konserten på onsdag og det var HELT fantastisk!! Hadde perfekte plasser på rad 8, midt på, og mesteparten av konserten sto vi og danset og sang med. Perfekt!