søndag, oktober 20, 2013

Sinatra Songbook, Herr Nilsen, Oslo 19.10.13


I Oslo er det to konkurrerende Sinatra-band, med noen forskjeller. Sinatra Songbook, som spilte på Herr Nilsen lørdag ettermiddag, er et jazzband med et variert repertoar som ikke bare består av låter man først og fremst forbinder med Frank Sinatra, men også andre sangere - det er dog kjente låter fra øverste hylle. Carmichael, Rodgers&Hart, Porter. Repertoaret til Frankly Sinatra, det andre bandet som var først ute (og var husband på NRK tv en periode på slutten av 90-tallet), består av låter fra Sinatras Capitol-periode på 50-tallet, samt en del fra 60-tallet - og deres arrangementer er planket fra albumene, mao Nelson Riddle og gjengen. Det har til tider vært litt flytende overganger mellom de to bandene når det gjelder medlemmer. Gårsdagens besetning i Sinatra Songbook var Ingar Kristiansen (vokal), Torstein Ellingsen (trommer), Stig Hvalryg (bass), Ove Alexander Billington (piano), Eckhard Baur (trompet) og Erik Løkra (saksofon). 

Jeg liker lørdagskonsertene på Herr Nilsen, og dette Sinatra-konseptet passer helt utmerket. Særlig om høsten. (Så får en heller finne seg i at folk er fulle kl. 17 om ettermiddagen og de ved siden av velter halve ølglasset sitt over en.) 
Setliste: 
*Cute
*It's allright with me
*It had to be you
*Teach me tonight
*Bewitched, bothered and bewildered
*Almost like being in love
*Charade
*Night and day
*Too close for comfort
*The nearness of you
*Don't get around much anymore
*A lot of livin' to do
*Nice 'n' easy
*Egenkomponert låt hvis tittel jeg ikke husker
*Summerwind
*The way you look tonight
*The lady is a tramp
*It never entered my mind
*Fly me to the moon

ekstranr. 
*Do nothing till you hear from me
*Mack the knife

"Bewitched" (Rodgers), "Charade" (Mancini), "The nearness of you" (Carmichael) og "It never entered my mind"(Rodgers) er blant mine absolutte favorittlåter, så dette var flotte saker. All kudos til bandet, dyktige musikere, god sanger. 

Ingen kommentarer: