lørdag, mai 11, 2013

Ole Børud m/ band, Herr Nilsen, 10.05.13

Altså, dette bandet kunne gjerne hatt ukentlige konserter for min del - de spiller altfor sjelden i hovedstaden. I går kveld var det endelig konsert på Herr Nilsen, lokalet var stappfullt av jublende fans, og i halvannen time fikk vi presentert låter fra de to soloplatene "Shakin' the ground" og "Keep movin'", samt hele fire låter av Pages! Slikt blir man lykkelig av. 

Bandet var halvert siden forrige gang, koristene og blåserne var ikke med, men musikerne gjorde en god jobb med å kore selv - og blåsesekvensene fant de også alternative løsninger til, noe som funket bra.

Jeg siterer min omtale fra forrige konsert, fordi det samme gjelder nå: 

Ole Børud skriver fengende melodier med arrangementer og harmonier som blåser varm californiavind inn i iskalde norske vinterkropper, og med en groove som er 70tallet verdig. Prince, Stevie Wonder, Quincy Jones, Steely Dan, Donald Fagen, D'Angelo, Pages, Earth,Wind&Fire, Gino Vannelli, Al Jarreau og tidlig Bill Champlin er bare noen av assosiasjonene som ramler inn etterhvert som man hører seg igjennom låtene, uten at det blir plagiat. Bandet er ekstremt tight og samspilte, og Børud synger knallbra,med en stemmekvalitet og feeling som man sjelden hører her til lands. Det er dyktige musikere med høy genrekompetanse (uansett genre som blir spilt), og det høres. Kompet er bunnsolid; dette må være en av Norges beste poptrommiser?! 

Ole Børud har klart det vestkystmusikerne selv ikke har klart i etterkant av gullalderen - å lage nye låter i en genre som lett kunne ha dødd ut. Det ligger i detaljene; i melodiføringen, fraseringen, harmoniene, koringen, i arrangementene, dur/moll-vekslingen, og ikke minst i grooven. Det er så gjennomført. Ingen av soloplatene til Bill Champlin etter "Runaway" (1981) kan måle seg med dette. 


Setliste: 
Rock Steady
The Vow
Shakin' the Ground
This Blood
Make a Change
Spreading the News
One More Try
Awaiting your reply

Pages-avdeling:
Room at the Top
Chemistry
O.C.O.E
Keep on movin'

She's Like No Other
Under Control
Keep Movin'
High Time

ekstranummer: 
Backyard Party


Nå skal ikke Oles egne låter på noen måte komme i skyggen av coverlåtene, men jeg må bare presisere hvor moro det er å høre Pages-låtene live - siden jeg aldri har hørt Richard Page & co spille dem live selv. Bandet har virkelig fanget essensen av Pages og jeg ønsker meg konserter der de tar for seg hele Future Street (og gjerne de to andre også). Men ikke på bekostning av egne låter; i tillegg!


Ingen kommentarer: