onsdag, mars 05, 2008

Nye fine plater


Mendelssohn-trioene har jeg forsåvidt vært gjennom nylig, men en ny innspilling skader ikke. Franske Trio Wanderer, som tidligere har utgitt plater med trioer av Brahms og Saint-Saëns og kvintetter av Schubert og Hummel, har nå kommet med denne flotte varianten. Som vanlig har Harmonia Mundis pappcover et attraktivt design, noe som egentlig ikke burde være viktig men som er det allikevel. (i dette tilfelle et maleri av Jean-Baptiste-Camille Corot)


Det finnes knapt noe vakrere enn Brahms' kammermusikk. Klarinettisten Jon Manasse har nylig gitt ut en plate med opus 120, sonate nr. 1 og 2, akkompagnert av pianist Jon Nakamatsu. (Disse sonatene er også tiltenkt bratsj og klaver, og bratsjens varme klang kler denne musikken godt.) Martin Fröst har udødeliggjort dem - som så mye annet - på plate, og regnes vel som standarden, men denne nye til Manasse er ikke langt unna. Veldig fin!En annen plate som bør lyttes til, er Werner Güras nye Mozart-innspilling. Han har tatt for seg ulike enkeltstående lieder av Mozart, og personlig synes jeg disse småsangene går de fleste av hans operaarier en høy gang. Werner synger som vanlig veldig fint, og her akkompagneres han av Christoph Berner, som også spiller noen solostykker - blant annet fantasien i d-moll.1 kommentar:

Anonym sa...

Åja...kammermusikk, det er herlig musikk. Hvem som spiller kan gjøre en stor forskjell så jeg skal sjekke ut Mendelssonplata du nevner :-)