onsdag, mai 07, 2008

Korrupsjon i Grand Prix

I forkant av Grand Prix dukker det opp skandaler - det viser seg at Franco antagelig bestakk tv-selskaper og juryer til å stemme på Spanias bidrag i 1968, selv om Cliff Richards "Congratulations" var favoritten. Og Spania vant jo dermed. Diktatorer og Grand Prix er med andre ord en skummel kombinasjon...

La oss ta en avstemming her og nå. Hvem synes dere fortjente å vinne?Cliff får poeng for Austin Powers-kostymet. Og for den usedvanlig dølle dansinga fra ca 02'00. Låtmessig synes jeg dog Spania har mest å fare med, ikke minst det groovy omkvedet "laaalalalaaaalalalaaalalalaaa..."

Jeg lover dere at jeg ikke lar meg bestikke i år heller. Det er jo snart tid for jurytjeneste.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, dette var ikke enkelt! Spania dramatisk la-ing og ekstrapoeng for verdens mest turkise kjoler, de kordamene ligner papirdukkene jeg lagde på den tiden! Ung og entusiastisk Cliffern med blonder og usedvanlig komisk dans. Jeg som var sju år i 1968 husker sangen hans best, så jeg må nok stemme på den :-)

fru winther sa...

Dette var jaggu meg en ufordring! Jeg grep meg selv i å nynne med på det utrolig utfordrende og smittende spanske "la-lala-la"-refrenget, men diktatorer er ikke SÅ kule heller. Dressen til Cliffern får helt klart douze poeng fra meg og den dansinga ligner fælt på min egen disco-tråkking fra 80tallet, så han vinner her.

Anonym sa...

Hvordan klarer hun å synge la-la-la uten overhode å lee på kjeven? Og å gape så høyt i tillegg?! Hun må ha verdens lengste/største tunge... Min stemme går definitivt til Cliff - hans kordamer har de korteste kjolene:-)(Legg merke til at hennes kordamer har LENGRE kjoler enn hun har!)

Anonym sa...

hmmm... Dette var ikke så enkelt. Tror likevel min stemme går til Spania. Congratulations har jeg egentlig ikke noe imot, men fordi pappa spilte den litt for ofte da jeg var liten, har jeg fått opp i halsen. Spanias bidrag, med et fengende refereng som er lett å "synge med på", var litt mer spennende i mine ører.

Anonym sa...

Litt vanskelig siden jeg har hørt (og mislikt) "Congratulations" så mye gjennom tidene, men låtmessig synes jeg vel Spania hadde det beste bidraget (i hvertfall hvis man dropper refrenget). Dressen til Cliff gir meg dessuten sterke assosiasjoner til Count Olaf.