onsdag, mai 21, 2008

La Boheme på Met via Gimle Kino 19.05


Nok en operakino; dette er virkelig en opplevelse og jeg håper Gimle vil fortsette med dette så lenge som mulig. Neste sesong er det et tosifret antall forestillinger som blir kringkastet på denne måten, og jeg gleder meg allerede! Please, sett opp alle!

Mandagens forestilling var en encore, altså opptak fra 5. april, og det var Puccinis La Boheme i regi av den store Franco Zeffirelli. Han er kjent for å ikke spare på effektene, han bruker ALT, og jammen var det mektige saker.

Angela Gheorghiu var virkelig nydelig vakker som Mimi, og meksikanske Ramon Vargas var strålende i rollen som hennes elskede Rodolfo. Man blir nærmest slått i svime av sangen deres, ikke minst i første akt hvor hitsene kommer som perler på en snor. Musettas arie er alltid en høydare i La Boheme-oppsetninger, og Ainhoa Arteta var helt klart en publikumsfavoritt med sine trillende toner.

Man må bare slippe tårene løs når man ser La Boheme. Å holde dem tilbake er altfor energikrevende.
Jeg finner dessverre ingen klipp fra akkurat denne oppsetningen, men Gheorghius tidligere opptredener kan ses her (sammen med sin mann Roberto Alagna):

Ingen kommentarer: