mandag, september 30, 2019

Lise Davidsen, Den norske opera og ballett, 29.09.19


Fantastiske Lise Davidsen!! Søndag kveld var det klart for hennes konsert på hovedscenen i Den Norske Opera, og jeg hadde sikra meg billetter mange måneder i forveien. Tar ingen sjanser, slike ting blir utsolgt. Denne makeløse sangeren som vant Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse i 2015 (en stor opplevelse for oss som satt i salen!) har siden den gang gjort suksess verden over, ikke minst i Bayreuth i sommer som Elisabeth i Tannhäuser. Neste år blir det Sieglinde! 

Det var et nydelig sammensatt program. Diverse lieder av Johannes Brahms, Robert Schumanns lieder om Maria Stuart (op. 135), Jean Sibelius' tonedikt Luonnotar og 5 sanger op. 37, utdrag fra Griegs tyske lieder op. 48, og til slutt Richard Strauss-lieder fra forskjellige opus.

Lise Davidsen behersker dette materialet med så stor overbevisning, hun eier det, og i tillegg til den nydelige klangen og perfekte intonasjonen er det selvfølgelig dynamikken, kraften, volumet som imponerer. Fra den svakeste pianissimo til den sterkeste fortissimo i en og samme tone. Makeløst!

Ekstranummer var Sibelius' "Svarta rosor" og Griegs "Ved Rundarne". Bravo!

Pianisten James Baillieu var en flott partner, han spilte fint og lyttende.  

Ingen kommentarer: