tirsdag, oktober 19, 2021

Gilbert O'Sullivan, Oslo Konserthus 18.10.21

 


At det skulle gå to år før jeg fikk gått på en konsert igjen, er helt utenkelig. Men sånn ble det. Først baby, så halvannet år med pandemi. Men nå! Endelig!

Billettene til konserten med Gilbert O'Sullivan ble kjøpt i februar 2020, konserten ble utsatt to ganger, men i går var han på plass på scenen - og vi i salen. Endelig føles alt litt mer riktig igjen, litt mer i balanse. 

Gilbert står for en stor del av soundtracket til min barndom, mamma spilte platene hans som er stappfulle av melodiøse harmoniske småmelankolske pianobaserte låter. Gilbert selv hadde alltid sixpence og vest når vi så han på tv. 

Å gå på konsert med gamle helter er alltid litt i overkant spennende, men jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har blitt skuffet. Det var ordentlig morsomt å høre han live, og jeg synes stemmen er den samme, til tross for at han er blitt 75 år. Han sang rent, spilte fint på sitt Roland-elpiano, og hans makker Bill Shanley koret og spilte veldig bra gitar. De fikk mye ut av duoen sin. 

Han snakket litt mellom låtene, morsomme små anekdoter fra barndommen, litt om da han begynte å spille i band, litt fra konserter han har hatt, fans som har kommet og snakket med han osv. Et par ganger ble han stanset av gitarist Shanley fordi han var i full gang med å introdusere en helt annen låt enn den som stod på lista. Slike ting letter alltid på stemningen (men stemningen var uansett god fra første stund). 

Setliste:
 
January git
A friend of mine
What can I do
Nothing rhymed
Where did you go to?
Miss my love today
Penny drops
Where would we be (without tea)
We will
No head for figures but yours
Dansette dreams and 45s
Where peaceful waters flow
Ooh-wakka-doo-wakka-day
Clair

-pause-

At the very mention of your name
No matter how I try
No way
At the end of the day
I don't love you but I think I like you
Can't get enough of you
Why oh why oh why
The same the whole world over
Forever wondering
I'll never love again
What's in a kiss
Alone again (naturally)

-encore-

Matrimony
Get down

28 låter! Ikke verst. 



Etter to sett à 50 minutter kom Matrimony som ekstranummer! Publikum hoppet og danset. 








Ingen kommentarer: