onsdag, november 23, 2005

Plater onsdag 23.11.2005

*Ludvig van Beethoven: "Works for piano duet" med Prague piano duo. Relativt sjeldne firhendige Beethoven-verker. To variasjonsverker (blant annet et over et tema av Waldstein), en sonate og en pianotranskripsjon av symfoni nr. 7. Veldig fin musikk!
*Christoph Schaffrath: "Sonates pour viole & autres instruments" med Guido Balestracci m.fl. Schaffrath er en tysk komponist som levde samtidig med Bach-sønnene (1700tallet) og komponerte i galant stil. Han jobbet lenge hos kronprins Fredrik av Prøyssen og hans søster Amalia (som var amatørkomponist). På denne platen er det duetter og sonater for gambe og continuo, samt en med fiolin i tillegg. Kjempefint! De spiller veldig bra.
*
Louise Farrenc: "Musique de chambre" med diverse franske utøvere. Kammermusikk av en kvinnelig fransk komponist som levde omtrent samtidig med Schubert, 1804-1875. Det er en nonett for strykere og blåsere, tre stykker for solo klaver, et variasjonsverk for fiolin og klaver, og det aller fineste: en trio for klarinett, cello og klaver. Denne platen er veldig veldig fin!! Nydelig musikk, praktfullt spilt. Julegavetips til musikk-elskere! Relativt ukjent komponist, så de har den sikkert ikke fra før! (og blir sikkert imponert over valget av gave. Brief litt med det du har lært her, så scorer du enda høyere)

Ingen kommentarer: