onsdag, juni 29, 2011

Torgkonsert, 29.06.11

En av festivalens komponister i år er Burt Bacharach - til min store, store glede. Bacharach var elev av Milhaud, en av Les Six-komponistene. Milhaud sa til Bacharach: "Vær ikke redd for å skrive noe som folk vil huske, og som de vil plystre. Vær aldri redd for å la den gode melodien skinne gjennom musikken." Bacharach lystret mesteren, og det til gagns. Han er en av populærmusikkens største, og konserten i 2009 er en av mitt livs største konsertopplevelser.

På Torgkonserten i kveld ble tre låter framført, i arrangement av Petter Winroth. Jazzsangeren Hilde Marie Kjersem sang "I'll never fall in love again" og "What the world needs now", og "Do you know the way to San José" var instrumental - i Bacharachs ånd - med to trompetere på melodistemmen. Kjersems stemme passet låtene godt, hun synger veldig bra.

Tenk om Burt selv kunne vært her og ledet orkesteret. I lille Risør går man seg på musikerne på hvert gatehjørne, men hadde Burt Bacharach kommet gående mot meg langs brygga, hadde jeg falt om. R.E.S.P.E.C.T.


Ingen kommentarer: