fredag, august 09, 2013

Mette, Evangelisch-reformierte Kirche Leipzig, 21.06.2013


Rett ved siden av hotellet vårt (Fürstenhof) ligger Evangelisch-reformierte Kirche, hvor Felix Mendelssohn og fruen døpte alle sine barn (han var jøde, men hun tilhørte denne hugenott-minoriteten). Der var det konsert lørdag morgen, og dit gikk vi naturligvis. 

Også denne konserten åpnet med et orgelverk av Bach - Fantasie og fuge i c-moll, BWV 537, framført av organist David Timm. Deretter var det Messiaen som stod på programmet - "Antienne de la conversation Intérieure", et verk for enstemmig damekor, celesta, klaver, ondes martenot, slagverk og strykere, fra "Trois petites liturgies de la Présence Divine". Det var kirkas eget kantori som sang, og det er virkelig et nydelig verk. Fine klanger, fuglereferanser, og dette spesielle elektroniske instrumentet ondes martenot som Messiaen var fascinert av. Jeg hørte det ikke så godt, det var mest lyd i klaveret og celestaet. 

Så kom en Bach-kantate, "Wer da gläubet und getauft wird", BWV 537. Til slutt en motett, "Fürchte dich nicht", BWV 228, som jeg kjenner ganske godt og har hørt mye på i vår (både Gardiner og Herreweghe har gitt dem ut nylig). Her var det både obo da caccia og bassgambe i Orchester am Fürstenhof. 

Ingen kommentarer: