søndag, april 27, 2008

Donizettis "La fille du régiment" på Met via Gimle kino

Så var det endelig klart for opera på Gimle kino, direkteoverført fra Metropolitan i New York. Jeg hadde gledet meg til dette, men var litt skuffet over at de ikke rakk det i tide til La Boheme den 5. april. Donizettis komiske operaer har ikke vært blant mine favoritter - helt ok musikk forsåvidt, men humoren i disse operaene fra midten av 1800tallet... vel.

I allefall. Jeg hadde ikke tatt høyde for at dette faktisk er verdenseliten i opera på alle måter - sangere, musikere, og regissører ikke minst. Lørdag kveld ble en tre timer lang humorfylt heisatur, og aldri har jeg vel ledd så mye av en opera. Nathalie Dessays skuespillertalent overgikk enhver forventning - hun har kroppsspråk, mimikk og evnen til å utnytte hver eneste lille ting i musikken til å understreke det hun synger om. Og selvfølgelig et enormt talent vokalt.

Hun spilte rollen som hittebarnet Marie som vokste opp i et fransk regiment, og som forelsket seg i den lokale landsbygutten Tonio i Tyrol. Så viser det seg at hun er datter av en rik adelskvinne, og dermed arving - men til slutt får hun sin lille tyroler allikevel.

Nathalie stryker en million trøyer med stor innlevelse


I pausen fikk vi være med superstjernen Renee Fleming bak scenen for å intervjue sangerne.


Nathalie har fått på seg penkjolen, men holdningen er det verre med. Ingen aristokrat.Supertenoren Juan Diego Florez som Tonio, rollen som gjorde Pavarotti verdensberømt - og han klarte naturligvis de ni høye c'ene så lett som ingenting. Tenorenes Mount Everest, kalles denne arien.

Dette må dere fortsette med, Gimle kino! Tommelen opp fra alle oss i den fullsatte salen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var langt fra fullsatt i Tromsø-kanskje det skyldes den lange lyse kvlden og natta? men fy søren for en opplevelse denne operaen var! Går helt fint å se opera på kino, gleder meg til neste gang:-) Sangerne var virkelig fabelaktige, helt utrolig. Virkelig glamourøs lørdagskveld:-)

Jenny B sa...

Vad härlig operan låter! En fördel med att se en opera via överföring är ju att ni får se närbilder på huvudrollerna utan att behöva rikta in pyttesmå operakikare mot dem. Underbart!

Bach - Beegees sa...

Kjerstif: Genial idé altså. Helt strålende!

Jenny: Nemlig, man ser all mimikk og alle detaljer!