tirsdag, oktober 25, 2005

Plater jeg hørte tirsdag 25.10.2005

*Karin Krog: "Sweet talker - the best of Karin Krog" med 30 låter fra sekstitallet til i år. Veldig fin blanding; alt fra duo med Red Mitchell på bass, til stort orkester ledet av Palle Mikkelborg. Anbefales!
*Sigurd Køhn Quartet: "This place" - det siste han spilte inn før han døde i tsunamikatastrofen i fjor. Kvartetten består ellers av Anders Aarum på piano, Jens Fossum på bass og Andreas Bye på trommer. Halvparten er skrevet av Køhn selv, resten er litt av hvert - Grieg, Tveitt, Monn-Iversen og Ludt. Anbefales! Releasekonsert på Blå onsdag 26. oktober kl. 1900.
*Eva Dahlgren: "Snö" - helt standard Eva Dahlgren, intet mer, intet mindre. Helt ok, I guess.

*Bach: Fiolinsonate #1, partita #1&2 med Hélène Schmitt (alpha). Nydelig musikk selvfølgelig, men kanskje litt tungt spilt. Jeg tror jeg liker den bedre når den er litt lettere og ikke så kraftig. Men den er fin allikevel.
*Nancy Wilson: "Save your love for me" - veldig fin samling av låter fra platene hun ga ut på sekstitallet. Jazz med innslag av soul og bittelitt blues. Stort sett storband, men et par med strykere i tillegg - og et par med kvintett (George Shearing osv). Herlig avslutning på arbeidsdagen.


Ingen kommentarer: