onsdag, februar 27, 2008

Sylvie Lewis


Hør på Sylvie Lewis, en Los Angeles-basert singer/songwriter med en myk behagelig stemme, fint pianospill, gitarklimpring, vakre og litt melankolske melodier, underfundige og fine arrangementer... Hennes plate "Translations" er definitivt en av de beste som kom ut i fjor. Jeg vet ikke om den har noe distribusjon i Norge, men den kan kjøpes på Amazon. Og på hjemmesiden hennes kan man høre klipp.

Jeg vet at Sondre Lerche også er veldig begeistret, og han og jeg deler en god del andre favoritter også: Prefab Sprout, Elvis Costello, Steely Dan, Cole Porter, Burt Bacharach - melodiøs låtskriving litt utenfor de tradisjonelle harmoniskjemaene. Noen av låtene til Sylvie Lewis kunne like gjerne være skrevet av han; jeg hører veldig mange likhetstrekk - særlig i "Starsong... what became of us" og "Of course, Isabelle". Andre låter minner litt om Suzanne Vega, og noe minner om Linda Ronstadt og Emmylou Harris uten at jeg vil kalle det country. Men jeg vil ikke sammenligne henne for mye med andre; hun er noe for seg selv og må høres.


3 kommentarer:

.. sa...

Jeg setter sånn pris på variasjonen på siden din, av og til skriver du om noe jeg har elsket siden jeg var elleve, andre ganger om noe som er helt ukjent. Ms. Lewis tilhører siste kategori, burde kanskje ikke vært det, men var helt nytt navn for meg. Likte smakebitene hun hadde lagt ut veldig godt, og det var jo en sjelden søt musikernettside må jeg si ...

Legger forøvrig merke til at Stevie Wonder er strøket av konsertlista, så du ham i Molde? Greit, bra eller veldig bra? Jeg måtte jobbe :-(

Bach - Beegees sa...

Hun er helt ukjent i Norge, så det er ikke rart du ikke har hørt henne.

Vi dro til Stockholm og hørte Stevie - og det var jammen bra, for der var det sol og en varm og fin kveld ute på ærverdige Stockholm stadion, mens på Romsdalsmuseet var det visstnok paraplyer og gjørme... flaks for oss, for Stevie spilte en time lenger i Stockholm enn i Molde! Det var antagelig mitt livs største konsertopplevelse. Han var 100% i form!

.. sa...

Det der var litt slemt ... Jeg ble jo ikke noe mindre misunnelig nå!

:-)